ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ο Νομός Σερρών είναι ένας τουριστικός προορισμός με πλούτο μοναδικό και ιδιαιτερότητες που υπόσχονται να μην αφήσουν αδιάφορο ακόμα και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Πολιτισμός που έλκει τις ρίζες του χιλιάδες χρόνια πριν, σπουδαία μνημεία, ιαματικά λουτρά, εξαιρετική γαστρονομική κουλτούρα, έντονοι ρυθμοί ζωής με αμέτρητες επιλογές διασκέδασης και ψυχαγωγίας συνθέτουν ένα τουριστικό μωσαϊκό σχεδιασμένο να λειτουργεί 12 μήνες το χρόνο και να ικανοποιεί τις επιθυμίες και τις ανάγκες διαφορετικών ανθρώπων.

Το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, με την διεθνούς φήμης πίστα αγώνων απευθύνεται σε λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού όλων των ηλικιών που διψούν για έντονες και συναρπαστικές συγκινήσεις.

 

Η Αμφίπολη φέρνει στο φως μνημεία που τραβούν την προσοχή και συγκινούν όλη την οικουμένη, το σπήλαιο της Αλιστράτης μαγεύει τους επισκέπτες του, η Λίμνη Κερκίνη χαρίζει απλόχερα στιγμές γαλήνης και ανείπωτης ομορφιάς, ο Λαϊλιάς υπόσχεται ορειβατικές συγκινήσεις και ατέλειωτες καταβάσεις στην πίστα του σκι. Τα Οχυρά του Ρούπελ, πολύ κοντά στην Εθνική Οδό Σερρών – Προμαχώνα και πλησίον των Ελληνο-βουλγαρικών συνόρων βρίσκονται τα μοναδικά αυτά Οχυρά σε υψόμετρο 322 μέτρων. Πρόκειται για το πιο γνωστό οχυρό σε όλη την Ελλάδα. Εδώ, σταμάτησε στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο η προέλαση του γερμανικού στρατού. Στην άλλη πλευρά του Ν.Σερρών δεσπόζουν τα Κερδύλλια με το Μνημείο των Πεσόντων από την 1η μαζική εκτέλεση των ναζιστικών στρατευμάτων στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Όσο για το που θα μείνετε… Χάρη στις σημαντικές επενδύσεις ντόπιων επιχειρηματιών, οι Σέρρες πλέον διαθέτουν εξαιρετικές ξενοδοχειακές υποδομές, με πολυτελή συγκροτήματα αλλά και μικρές οικογενειακές μονάδες τόσο εντός της πόλης όσο και στην Περιφέρεια του Νομού.

Με ορμητήριο το κατάλυμα που θα επιλέξετε, θα μπορέσετε να ανακαλύψετε την μοναδική γοητεία του Νομού Σερρών και να ζήσετε από πρώτο χέρι την ζεστή σερραϊκή φιλοξενία.

Σας περιμένουμε!